Allergisk mot hund?!

Imorse var jag på allergiutredning, lite motigt att stiga upp då jag körde praktik sent igår. Kvällen igår gick dock snabbt för vi hade väldigt mycket att göra. 🙂

Minns ni att jag hade en kraftig allergisk reaktion för några veckor sedan? Det är på grund av denna som jag hamnade på allergiutredning.

Detta jag gjorde idag var ett så kallat pricktest.

Ett pricktest går till så att man droppar ut lite allergen över underarmen och sen ”sticker” man in dem med en lansett och inväntar svar. Beroende på hur stora prickarna växer, desto mer allergisk är man. I mitt fall så hade jag mest allergi mot björk utifrån prickarna, näst mest var…. Hund?!

What alltså… Han sa dock att det inte var något jag behövde oroa mig för så länge det inte blir värre. Tack och lov för det!

I övrigt blev det några fler blodprover för de måste utreda det här med min eventuella penicillinallergi. Får hoppas att det inte är något!

Nu är jag på väg till mina föräldrar för en kopp kaffe och därefter ska jag och mamma luncha och sen bär det av mot ett kvällspass på Danderyds sjukhus!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.